School

Wij zijn gestart met het schooltje!

Bij Nefelejcs komen heel veel verschillende kinderen en elk kind heeft zijn eigen mogelijkheden. Maar voor alle kinderen die bij ons komen geldt hetzelfde: ze gaan niet naar de gewone school omdat de gewone scholen niet ingericht zijn op bijzondere kinderen.

In april 2016 zijn we een 2e groep gestart. Het was nodig omdat er inmiddels teveel kinderen komen voor 1 groep. De kinderen die het aankunnen krijgen nu elke maandag en woensdag les in de klas. Ze vinden het hartstikke leuk om nu naar school te gaan. De kinderen leren over de seizoenen en nu over de lente en dat de bloemen en bomen beginnen te bloeien.

We zijn gestart met 5 kinderen: 3 kinderen van 6 jaar en zij leren vooral vaardigheden zoals knippen, plakken, kleuren, kralen rijgen en kleien. Dit vergelijkbaar met groep 1/2 in het Nederlandse onderwijs. De andere 2 kinderen zijn 7 en 11 jaar en zij leren de dingen van groep 3 van het Nederlandse onderwijs. Zij leren lezen, schrijven en rekenen. Natuurlijk knutselen, knippen en plakken ze ook nog volop.

Soms moeten wij en de kinderen nog even wennen aan het nieuwe ritme, maar het gaat al heel erg goed!

school (4)

school

Geef een reactie

Mézovari – Oekraíne