even voorstellen

 Even voorstellen…

Wij zijn Stefan en Margaretha Bakker en sinds april 2014 werken en wonen wij in Oekraïne. Wij zijn hier omdat we op de bres willen staan voor de gehandicapte kinderen in deze maatschappij. Omdat wij geloven dat elk mens in Gods ogen even waardevol is, is het onze wens dat elk kind, zonder of met beperkingen, wordt gezien als een volwaardig lid van de maatschappij. In Oekraïne is dat nog niet het geval.

 

Stefan was in Nederland werkzaam als chauffeur in de sector goederenvervoer. Voor Nefelejcs zet hij zich nu ook in als chauffeur. Elke dag haalt hij gehandicapte kinderen thuis op voor behandeling in het centrum, en na afloop worden ze weer thuisgebracht. De overige tijd vult hij in met allerlei praktische werkzaamheden voor Testify to Love, en in het rond het centrum waar meer dan genoeg te doen is.

 

Margaretha was in Nederland werkzaam als ergotherapeut. Met de kennis die ze heeft opgedaan zet ze zich nu in voor de Oekraïense gehandicapte kinderen die elke dag bij Nefelejcs komen. Het centrum heeft inmiddels 3 vaste Oekraïense medewerkers die er elke dag zijn. Naast dat Margaretha elke dag meedraait in het dagelijkse groepswerk met de kinderen, ontwikkeld ze programma’s en leid ze de medewerkers op tot zelfstandige begeleiders van deze kinderen.

 

IMG_0663

Home-foto

Geef een reactie

Mézovari – Oekraíne